Preguntes més freqüents

Comprem qualsevol tipus d’objecte que contingui or o plata sòlid, és a dir, sense banys superficials o xapats, diamants i rellotges de primeres marques:

 • Or: lingots, monedes, anells, polseres, arracades, medalles, cadenes, collarets, medalles, estatuetes, agulles, segells, botons de puny, fundes dentals, rellotges, etc.
 • Plata: coberteria, plats, tasses, gots, marcs de fotos, cendrers, canelobres, objectes de decoració, etc.
 • Diamants
 • Rellotges de primeres marques com: Rolex, Patek Phillippe, Hublot, Omega, Audemars Piguet, Vacheron Constantin, Breitling, Cartier, Tag Heuer, Blancpain, F.P. Journe, IWC, Jaeger-LeCoultre, Panerai, Richard Mille, Franck Muller, Breguet, Lange, Zenith, Baume & Mercier, Bulgari, Chaumet, Chopard, Oris, Corum, Tudor, A.Lange & Sohne, Bell & Ross, Chanel, Ebel, Gerald Genta, Girard Perregaux, Graham, Herme, Jacob & Co., Leonidas, Longines, Lorenz, Piaget, Universal Geneve. etc.

Or

 • 24 quirats: 99,99% d’or. Lingots i monedes d’inversió.
 • 22 quirats: 91,6% d’or. Monedes d’or d’inversió com el Kruger rand, 50 Pesos mexicans… 
 • 18 quirats: 75% d’or. Joieria fina.
 • 14 quirats: 58,3% d’or. Joieria comercial

Plata

 • 999 milèsimes: Lingots i monedas de inversión.
 • 925 milèsimes: Plata de primera llei. Coberteries, joieria, decoració… principalment objetes moderns.
 • 916 milèsimes: Plata de llei antiga. Coberteries, safates, etc…
 • 800 milèsimes: Generalment utilitzat en joieria.

El “London Fixing” és un preu utilitzat com a referència, com pot ser el barril Brent de petroli, respecte al preu de la gasolina. Els nostres preus de compra es basen en el preu del mercat d’or de Londres, però no són els mateixos.

El preu de l’or definit pel Mercat de Londres està referit a or pur (24 quirats), mentre que l’or de joieria comercial varia entre 9 quirats i 18 quirats que té un contingut d’or d’entre el 37,5% i el 75% (veure al punt anterior les diferents pureses de l’or). L’or en forma de joies generalment té un 75% d’or, per la qual cosa per obtenir or pur s’ha de refinar (se separen els altres metalls per deixar-ho pur), s’encunyen els lingots, es certifica i es transporta i custodia amb els consegüents costos que té tot el procés.

Els preus del mercat són per a contractes amb derivats financers, és a dir es comercia amb or “fictici” igual que els bancs amb els comptes corrents. Si l’or s’ha d’extreure, refinar, fabricar i transportar s’incrementen els preus.

Atès que el preu de l’or oscil·la diàriament en els mercats, es necessita tenir un marge de seguretat davant possibles caigudes del valor de l’or. Si es fessin préstecs al 100% del valor de les joies, en el cas d’una baixada del preu de l’or, se li haurien pagat més diners del que realment valen les seves joies.

Els empenyoraments sobre joies o rellotges són ideals per a períodes curts de temps, establerts en 30 dies però són prorrogables sense límit de temps. En tots els casos el tracte és personalitzat i adequat per a cada situació.

Les operacions de compravenda amb particulars s’han de registrar obligatòriament mitjançant un contracte que justifica la transacció entre vostè i Fast Money de forma legal.
La llei obliga a registrar i enviar totes les compres a la Policia per verificar en cas de denúncia per robatori. Totes les empreses dedicades a la comercialització de metalls preciosos, estan subjectes al compliment de la Llei 10/2010 de “Prevenció del Blanqueig de Capitals i Finançament del Terrorisme”. Això obliga igualment a identificar tots els clients professionals.

Si té qualsevol pregunta, no dubti a contactar-nos.

Contacte